Domů » Máša a medveď už aj v mobile

Máša a medveď už aj v mobile


Máte doma drobcov, ktorí si ulietavajú na známej ruskej rozprávke „Máša a medveď“? niet divu, pretože táto rozprávka chytila nie jedno dieťa. Teraz sa vďaka nej vaše ratolesti môžu i niečo nové naučiť.

medvěd
 
Ak v obchode Google play, zavítate do kategórie náučných hier pre deti, hneď medzi prvými vám vyskočí práve táto.Je určená pre deti do šiestich rokov, avšak podľa komentárov rodičov, ktorí ju prednostne stiahli pre svoje deti, si na nej ulietavajú aj oni. v hre vystupujú všetky obľúbené postavičky zo známej rozprávky. Okrem dvoch hlavných aktérov, teda Máše a medveďa, sa tu vaše deti stretnú tiež s vlkmi, zajacom, tigrom, tučniakom a veveričkou.
 
Vzdelávacia hra je rozdelená do šiestich kategórií.Každá z nich je zameraná na inú oblasť rozvoja. Vaše deti môžu vyfarbovať maľovanky, hrať na hudobných nástrojoch,  riešiť hádanky, alebo počítať jednoduché matematické príklady. Tie sú zamerané na číslice od jedna do desať, takže ich zvládnu aj tí najmenší drobci, ktorí sa ešte len chystajú do prvého ročníka na základnej škole. Jedna z kategórií sa venuje napríklad vizuálnu pamäť. Ide o predmety, či siluety, ktoré si deti majú zapamätať. Vaše ratolesti môžu nazrieť aj do sveta cudzích jazykov. V aplikácii sa celkovo nachádza približne tridsať jednotlivých, náučných aktivít.

zvířata
 
Hru si môžu deti zahrať na mobiloch, alebo tabletoch s operačným systémom Android, verzia 4.0.3 a vyššie. Malou nevýhodou je množstvo reklám, ktoré počas jej hrania vyskakujú na obrazovke. To sa ale dá vyriešiť pomerne ľahko. Prvou možnosťou je vypnutie mobilných dát, alebo wifi pripojenia priamo na telefóne. Ak chcete mať istotu, že vaši drobci omylom nezavítajú na nevhodné stránky, alebo niečo nenakúpia, za necelé dve eurá si viete reklamy vypnúť nadobro.
Náučná hra pochádza z dielne Edujoy. Ak by vás a vaše deti zaujala, tak títo šikovný ľudia majú na svojom konte viac ako šesťdesiat podobných aplikácií, pre menších aj trochu väčších.