Domů » Fast fashion

Fast fashion

Na túto tému sa napísalo veľké množstvo článkov a ja píšem ďalší. Je to kvapka v mori, no stále sa medzi nami nachádzajú ľudia, ktorí nevedia, o čo sa jedná. Alebo ľudia, ktorí potrebujú poriadne nakopnúť, aby sami začali niečo robiť pre tento svet. Keď to inšpiruje len jedného človeka, aj tak sa to oplatilo napísať a stráviť nad tým chvíľku svojho času.

žena

Oblečenie sa vyrába v nehoráznych podmienkach, ktoré si ani nevieme predstaviť. Farbí sa chemickými farbivami, ktoré sú veľmi nebezpečné nielen pre nás, ale hlavne pre tých , ktorí to oblečenie farbia. Rúška alebo oblečenie, ktoré by ich zakrývalo im častokrát zamestnávatelia vôbec neposkytujú a keď chcú ako tak žiť, nemajú na výber – iba pracovať v takej nehostinnej továrni.

TOTO SA SNAŽÍME ZMENIŤ.
Zmeniť nielen podmienky, v ktorých pracujú daní obyvatelia, ale hlavne to, že nedostávajú poriadne ani zaplatené. Pracujú za jednu hŕstku ryže na deň. To neuživí ani malé dieťa. Je to dehonestujúce a tí ľudia žijú v podmienkach otrokov.
KUPUJTE SI OBLEČENIE, KTORÉ UŽ BOLO NOSENÉ ALEBO TAKÉ, KTORÉ JE VYRÁBANÉ LOKÁLNE – NA SLOVENSKU. Nielenže podporíte domácu
ekonomiku, ale určite získate samy zo seba lepší pocit, že ste urobili správny krok v pred. Oblečenia sa vyrába nehorázne množstvo. Niektoré čisto nové kúsky, ktoré sa nepredajú, putujú do spaľovní a premieňajú sa na odpad. Niektoré slečinky majú plné skrine a napriek tomu nakupujú haldy oblečenia, ktoré nemajú šancu vynosiť.
KEBY SA TERAZ PRESTALO VYRÁBAŤ OBLEČENIE, URČITE BY SME VYSTAČILI S TÝM, ČO MÁME NA ZEMEGULI UŽ VYROBENÉ.

portrét

Po malých krôčikoch viete spraviť obrovské zmeny vo svojom živote, ktoré budú stáť za to. Viete zmeniť síce len sám seba, ale možno inšpirujete k zmene dav ľudí a to už za to stojí. Ale aj keby ste ostali sám, čo sa k tomu odhodlal, to za to stojí! Netreba sa vzdávať len preto, že stojíte sám proti celému svetu. Niekedy sa to proste oplatí.