Domů » Raw strava. Prečo áno?

Raw strava. Prečo áno?

Zvýšenie spotreby ovocia. Väčšina stravy so surovým jedlom pozostáva z úžasne sladkého ovocia bohatého na vitamíny. Plody neobsahujú toľko kalórií a navyše sa po nich budete cítiť sviežo a fit. Keď sa ovocie konzumuje celé, jeho vláknina pomáha pri pomalom a zdravom trávení, ktoré telu dodáva pocit doplňovania a reguluje chuť do jedla. Ovocie možno tiež zmiešať alebo odšťaviť, aby sa do surovej stravy pridala neodolateľná chuť.mrkva zelenina jedlo.jpg
Zvýšenie spotreby zeleniny. Zelenina poskytuje do surovej potravy minerály a malé množstvo bielkovín. Listové zelené lístky, ako sú kapusta a špenát, majú vysoký obsah bielkovín, čo je nevyhnutné pre obnovu a rast svalov.
Vyváženosť výživy. Surová strava pozostáva nielen z dostatočného množstva uhľohydrátov, bielkovín a tukov pre zdravú a vyváženú stravu, ale obsahuje tiež správne druhy potravín pre každú z týchto kategórií. Konzumácia obilia, živočíšnych produktov a spracovaných potravín v nadmernom množstve môže viesť k nesprávnej strave a nadmernému alebo nedostatku základných živín. Konzumácia surových potravín spôsobuje, že sa telo cíti čisté a ľahké.
Spotreba jednoduchých uhľohydrátov. Surová strava pozostáva z čerstvých potravín na rastlinnej báze, ktoré telo ľahko strávi. Potraviny, či už sú to tuky, cukry alebo bielkoviny, musia byť v organizme premieňané na využiteľnú energiu a jednoduché sacharidy nachádzajúce sa v ovocí a zelenine môžu byť spracované s minimálnym úsilím.smoothie nápoj ovocie.jpg
Nízkotučné tuky. Telo v skutočnosti nepotrebuje 20% tukovú stravu, ale v skutočnosti môže fungovať už pri 10% príjmu tuku. Surové strava má extrémne nízky obsah tuku a pozostáva predovšetkým z uhľohydrátov a bielkovín. To je výhodné, ak sa snažíte schudnúť. Tuky, ktoré sa konzumujú na surovom jedle, sú nenasýtené tuky, ktoré pochádzajú z orechov, semien a avokáda. Nenasýtené tuky sú omnoho zdravšie a je menej pravdepodobné, že povedú k zvýšeniu telesnej hmotnosti. Nerozmenené vitamíny – Potraviny, ktoré sa varia alebo mrazia, strácajú väčšinu svojho výživového obsahu. Celý potenciál rastlinných potravín sa uvoľní, keď sa konzumujú úplne surové. Táto strava je nielen chudá, ale je tiež mimoriadne zdravá, pretože je v nej viac vitamínov a živín ako akákoľvek iná strava.